Prepararea boiliesurilor

Preparare biles

 

Prepararea boiliesurilor pentru pescuitul la crap.

Va voi prezenta mai jos modalitatea de preparare a boiliesurilor. Pentru prepararea de boilies avem nevoie de cateva accesorii si de ingredientele necesare realizarii acestora: pistol pentru boilies, masa de rulat boilies, un bol, mix pentru boilies, aroma, lichid nutritiv, oua. Ingredientele enumerate de mine reprezinta minimul de lichide si atractanti necesare realizarii boiliesurilor. Ele reprezinta o baza de plecare spre tainele pescuitului la crap.

Citește mai departe...

Anatomia carligelor pentru pescuitul la crap

Anatomia carligului de crap

 

La prima vedere carligele de pescuit la crap au aceleasi caracteristici ca oricare alt carlig folosit la pescuit.

Diferenta dintre carligele folosite la pescuitul celorlalte specii si cele de crap, consta in modificarile aduse acestora pentru a le corela cu stilul de hranire al crapului si marimii acestuia.

Citește mai departe...

Marimea carligului si diametrul boiliesului

Alegerea carligului in functie de dimensiunea pestelui vizat si a marimii boiliesului.

 

Pentru a face o alegere corecta a marimii carligului, aceasta trebuie corelata cu dimensiunea momelii si cu marimea pestelui vizat. Uneori pot aparea discrepante intre aceste elemente principale.

Citește mai departe...

Incarcarea mulinetei cu fir

Cea mai buna metoda de a incarca mulineta cu fir.

 

Pentru incarcarea corecta a tamburului mulinetei cu fir si pentru prevenirea rasucirii exagerate a firului, trebuie facuti cativa pasi importanti. Se pune rola de fir intr-un vas cu apa calduta, astfel incat firul sa se desfasoare

Citește mai departe...

Crapi GMT

de Horia Marinescu

Record crap comun 15,7 Kg Horia Marinescu.

 

             Nu-i usor sa stai pe acelasi mal cu pescari care au inventat carp fishing-ul, sa pescuiesti in locuri in care, nu cu mult timp in urma nici nu visai sa ajungi, la o distanta de mii de kilometri de locurile natale, pe ape unde crapul a gustat boilesul cu mult timp inainte ca el sa fi aparut in vocabularul nostru.

             De la vis la realitate a fost doar un pas. Ca sa poti pescui pe astfel de ape ai nevoie, in primul rand, de spirit de pescar sportiv, de cateva documente si de un echipament adecvat stilului de pescuit, care sa asigure protectia capturilor in functie de dimensiunile vizate. Spun asta deoarece se pune baza pe siguranta pestelui, si poti chiar sa ajungi pe mana politiei daca retii pestele!

Citește mai departe...