Incarcarea mulinetei cu fir

Cea mai buna metoda de a incarca mulineta cu fir.

 

Pentru incarcarea corecta a tamburului mulinetei cu fir si pentru prevenirea rasucirii exagerate a firului, trebuie facuti cativa pasi importanti. Se pune rola de fir intr-un vas cu apa calduta, astfel incat firul sa se desfasoare

in sens invers acelor de ceasornic. Daca firul se desfasoara in sens invers, intoarceti rola de fir. Asezati o greutate pe rola pentru a evita rasturnarea ei. Aceasta pozitionare este importanta deoarece firul ce se desfasoara de pe rola se va infasura in acelasi sens pe tamburul mulinetei.

Urmatorul pas, se trece firul prin inelul talonului lansetei, legam firul de tambur cu un nod asemanator celui uni si il montam pe mulineta. Pentru ca firul sa fie mai strans pe mulineta, aplicati o tensiune pe fir, trecandu-l printr-un burete umed! inainte de a se infasura pe mulineta. Aceasta este cea mai indicata metoda de a pune un fir nou pe o mulineta, deoarece va reduce la minim rasucirea firului. Aceasta rasucire difera si in functie de diametrul rolei de fir sau a tamburului mulinetei. Ideal ar fi ca cele doua sa aiba diametre identice. In cazul firelor asezate pe role inguste (2-3cm) si cu diametre mari (12-14cm), care difera mult fata de diametrul tamburului mulinetei, umpleti o galeata cu apa calduta si lasati rola de fir sa umble libera prin galeata. Aceasta metoda da libertate de miscare rolei in momentul in care firul incepe sa se rasuceasca.

 

1. Leaga firul de tambur cu un nod asemanator celui Uni.

2. Firul trebuie sa iasa de pe rola si sa se aseze pe tamburul mulinetei in acelasi sens.

3. Tensioneaza firul, trecandu-l printr-un burete umed.

4. Tambur pregatit pentru lansari pe orbita.