Montura Elicopter

Montura elicopter semifixa.

 

Denumirea acestei monturi vine de la faptul ca forfacul si vartejul de care este atasat acesta, se invart in jurul liniei principale pe axul plumbului, in timpul lansarii.

Montura elicopter, poate fi lansata foarte departe, daca este realizata cu un plumb de forma aerodinamica. Poare fi folosita pe orice fel de substrat, dar cele mai bune rezultate cu acest tip de montura se obtin pe un substrat moale. Plumbul va intra partial sau total in substrat si va asigura o preintepare optima, la cea mai mica miscare a crapului.

 

Daca stratul de mal este foarte gros, montura se poate adapta prin atasarea unui leadcore cu o lungime de 1-1,5 m, intre plumb si linia principala. Se foloseste un forfac scurt de maxim 10 cm, blocat de doua opritoare de cauciuc, sferice, pe o bucata de tub termocontractabil. Acest ansamblu poate fi pozitionat de-a lungul segmentului de leadcore in functie de grosimea malului. Intreaga montura va fi scufundata in mal, doar forfacul va sta in pozitie verticala datorita boiliesului pop-up.

 

Componentele monturii elicopter: un segment de tub anti-tangle sau leadcore, depinde de tipul monturii; manson de cauciuc sau plastic; doua perle de cauciuc; plumb aerodinamic; vartej; forfac.

 

1. Componentele monturii elicopter semifixa.

 

Montura se leaga trecand linia principala prin tubul anti-tangle, mansonul de caucuc si prima perla de cauciuc, apoi se introduce un vartej de care va fi legat forfacul, a doua perla si se atasaza de bucla de otel a plumbului. O specificatie importanta ar fi aceea de a lasa o distanta de 1 cm intre cele doua perle pentru o libertate de miscare a vartejului.

 

2. Montura elicopter semifixa, pentru distante extreme.