Alune tigrate - Nade pentru crap

Alune tigrate (tiger nuts) - Nade extraordinare pentru pescuitul crapului.

 

Alunele tigrate sau tiger nuts nu sunt, defapt, alune, ci sunt niste tuberculi. Ele sunt recunoscute de mult timp ca fiind benefice pentru sanatate, avand un continut ridicat de fibre, proteine si zaharuri naturale, bogate in

minerale ca fosfor, potasiu si vitaminele C si E. Sunt preferatele multora cand e vorba despre nade pentru crap. Proprietatile extraordinare si puterea lor de a atrage crapul, ca un magnet, si neatragatoare pentru alte specii, fac din alunele tigrate, nada perfecta.

Pentru a spori puterea de atractie a alunelor tigrate va prezint un mod eficient de preparare al acestora:

  1. Puneti un kilogram de alune tigrate intr-un recipient care poate fi inchis ermetic.
  2. Adaugati 300g de zahar peste alune.
  3. Turnati deasupra apa clocotita astfel incat nivelul apei sa depasasca alunele cu cativa centimetri. Folositi apa de balta, de izvor sau plata, nu de la robinet.
  4. Amestecati pana zaharul se topeste si lasati recipientul inchis ermetic timp de 2 zile.
  5. Puneti continutul la fiert intr-o oala, timp de 30 de minute. Timpul de fierbere se ia in considerare din momentul cand apa incepe sa clocoteasca!
  6. Dupa fierbere treceti alunele impreuna cu lichidul in vasul initial.
  7. La jumatate de ora dupa ce continutul a fost transferat si incepe sa se raceasca, adaudati 10 ml aroma de fructe, dupa preferinte.
  8. Suplimentar se pot adauga 3-5 ml de indulcitor.
  9. Amestecati bine si inchideti recipientul dupa care il mai lasati inca 2-3 zile la macerat.
  10. Alunele tigrate (tiger nuts) sunt gata pentru pescuit, pot fi folosite singure ca si nada, sau in amestec cu canepa, porumb, grau, etc.