Nodul Uni (Uni Knot)

Nodul Uni (Uni Knot) - Noduri pescaresti


Nodul Uni (Uni Knot) este un nod utilizat frecvent in pescuitul crapului. Se foloseste la atasarea liniei principale de vartejul monturii, de segmentul de leadcore, dar si la legarea carligelor.

 

Nodul 8 (Eight Knot)

Nodul 8 (Eight Knot) - Noduri pescaresti
Nodul 8 (Eight Knot) este des utilizat in atasarea forfacului de vartejul monturii, pentru o buna mobilitate a acestuia si datorita rezistentei sale sporite. Se mai foloseste la atasarea a doua fire prin metoda bucla in bucla.

Nodul Dublu Uni (Double Uni Knot)

Nodul Dublu Uni (Double Uni Knot) - Noduri pescaresti


Nodul Dublu Uni (Double Uni Knot) utilizat pentru legarea boiliesurilor pop-up de anoul culisant de pe tija carligului, o metoda recomandata pentru a-si pastra flotabilitatea un timp indelungat. Mai poate fi utilizat pentru legarea liniei principale de tamburul mulinetei. Daca se renunta la bucla cea mare, se poate lega firul marker pe linia principala, pentru a marca distanta la care pescuim.

Nodul Rapala (Rapala Knot)

Nodul Rapala (Rapala Knot) - Noduri pescaresti


Nodul Rapala (Rapala Knot) este destinat legarii directe a nalucilor pentru o miscare libera si naturala a acestora. A fost adoptat si in pescuitul la crap, datorita acestor proprietati esentiale, pentru atasarea forfacului de vartejul monturii asigurandu-i libertate de miscare necesara.

 

Nodul Clinch (Clinch Knot)

Nodul Clinch (Clinch Knot) - Noduri pescaresti


Nodul Clinch (Clinch Knot) se utilizeaza la legarea vartejelor, carligelor cu ochet si a diferitelor accesorii. Aceasta varianta a nodului este una imbunatatita, prin trecerea terminalului prin bucla ca si in pasul 4.