Record mondial la crap doborat de gigantul "The Scar" 44,9 Kg (99lb)

Record mondial la crap "The Scar" 44,9 Kg (99lb) - Ambrose Smith.

 

Pescarul englez Ambrose Smith a doborat precedentul record mondial la crap, capturat in luna ianuarie de catre Martin Locke. Cel mai mare crap din lume, pe nume “Scar Fish”, are o greutate de 44,9 Kg (99lb) si a fost prins in Franta, langa Dijon, pe lacul The Graviers (Luke Moffatt).

Ambrose Smith, ne spune: “Am prins un crap de 58lb duminica dimineata, iar apoi luam cina cu familia mea, in acea seara, cand pestele cel mare a muscat. Pestele a dat o lupta groaznica de jumatate de ora, timp in care fiica mea a glumit ca ar putea fi “The Scar”. Dupa ce l-am adus in mincioc, am realizat ca avea dreptate, si-mi venea sa ma dau peste cap”.

De cand stirea capturii a inceput sa se raspandeasca, forumurile s-au umplut cu multe intrebari legate de greutatea pestelui care a fost prins in urma cu cinci saptamani, avand o greutate de 91lb. Totusi, Ambrose a fost rapid in linistirea celor suspiciosi.

“Am citit ce au scris oamenii, dar nu am nevoie sa ma motivez. Pestele a luat multa apa inaintea depunerii, deci am avut grija in procesul de cantarire, care a fost realizat cu grija si cat mai rapid posibil.

Cantarea 102lb si 8oz in plasa de cantarire, care ea insasi avea 3lb 8oz, dand o greutate finala de 99lb. Pestele era intr-o conditie superba si a plecat ca o racheta cand a fost eliberat, facand un val mare de-a lungul apei.

Speram la unul de 60 lb acest an, acesta a fost obiectivul, deci inca nu am revenit inapoi pe pamant. As vrea in special sa multumesc sotiei si copiilor mei, care au venit in Franta pentru o saptamana de plaja si au sfarsit in a avea foarte multa rabdare cat am pescuit eu”.

La capturarea crapului record Ambrose a folosit: Lansete Century 3.60m, 2.75 lb si mulinete Shimano Big Baitrunner Long Cast. Momeala a fost un boilie Elite Baits Ocean Fruit scufundator, echilibrat cu un pop-up Christmas Cracker, prezentate pe o montura culisanta (Running Rig). Forfacul fiind alcatuit dintr-un fir textil scufundator ESP Sinklink cu o rezistenta de 25lb si un carlig Korda Wide Gape nr. 8.

Sursa: Angling Times